Egyesületünk gondozásában átlagosan 10-15 mentett kutya van. Közülük a legtöbb kutyát más állatvédő szervezettől vesszük át, mert olyan viselkedésbeli problémával rendelkeznek, mely lehetetlenné teszi örökbe adásukat, extrém félős, agresszív vagy nehezen kezelhető kutyákat készítünk fel a mindennapi életre rehabilitációs programunk keretében.  Ezek mellett esetenként mi magunk is megmentünk egy-egy kutyát.

A mentett kutyákat családi környezetben tartjuk, Ildivel és Norbival élnek együtt, akik nem csak házukat, hanem mindennapi életüket is megosztják velük. A kutyák nevelésében és szocializációjában az egyesületi tagok is részt vesznek, illetve adományaikkal támogatják a rehabilitációs tevékenységet.

A kutyák legkevesebb néhány hónapot vannak gondozásunkban, de inkább sokkal többet, akár több évet is. Ellátásukhoz a társszervezeteink nyújtanak támogatást lehetőségeik szerint, de ez sajnos nem fedezi minden igényüket és költségüket, így egyesületünk igyekszik támogatókat találni, mely nem könnyű feladat. Mentett kutyáink száraz eledel igénye havi szinten a kutyák számától és évszaktól függően 100-150 kg, melynek kb. felét kapjuk meg adományként, ezért mindig szükségünk van olyan támogatókra, akik segítik mentett kutyáink ellátását, kutyaeledellel, illetve pénzadománnyal.

Amit a mentett kutyák átélnek a rettegéstől a bizalomig...

Sok rettegő kutyának segítettünk már újra bízni és ebben a rövid videóban bemutatjuk, hogy mit élnek át a több hét vagy hónap alatt. Kevés olyan felemelő dolog van az életben, mint egy rettegő kutyának visszaadni a hitet és a reményt. Csodálatos érzés, amikor hónapok vagy évek után ragyogni kezd a szeme, örömében ugat, csóválja a farkát és úgy örül, ahogy talán még soha előtte…