Kutyás terápia

A kutyák segítségével többféle problémán segíthetünk, mint például figyelem zavar, kommunikációs problémák, mozgásfejlesztés, stb. A kutyás terápia nem csak sérült, beteg emberek gyógyulását segítheti, hanem jótékony hatással van az egészséges emberek mentális és fizikai állapotára is.

Egy jól képzett terápiás kutya alkalmazásával növekedik a résztvevők motivációja a terápiás programon való részvételre, és ez hozzájárul a folyamatos fejlődésükhöz. Mivel egészséges emberek esetén is nagyszerű stresszcsökkentő és hangulatjavító hatással rendelkezik, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki a kutyás terápiát!

Segítségnyújtás nehéz helyzetben

Bárkivel előfordulhat, hogy segítségre lesz szüksége kutyás vagy nem kutyás témában. Előfordulhat, hogy olyan anyagi helyzetbe kerül, mely szükségessé teszi külső segítség kérését, vagy olyan nem várt esemény következik be, - például betegség, haláleset - melyet egyedül nem tud megoldani.

Egyesületünk ilyen esetekben is igyekszik segítséget nyújtani, közvetlen segítségnyújtással vagy adománygyűjtő akció szervezésével.

Kutyatartási-nevelési tanácsadás

Pirka Ildikó vagyok, a Dog Plusz Egyesület alapítója és vezetője, sok éves kutyakiképzői tapasztalattal rendelkezem. Több száz gazdis és mentett kutya kiképzésben vettem részt, csoportos foglalkozásokon és egyénileg tanítottam a gazdikat a kutyatartás-nevelés-kiképzés legfontosabb alapelveire. 2014-től saját kutyáimmal és egyesületünk mentett kutyáinak kiképzésével foglalkozom, de amikor időm engedi szívesen segítek szaktanácsadással Fejér megyében, legyen szó a megfelelő kutya kiválasztásáról, a nevelés elkezdéséről, az alapengedelmesség tanításáról vagy viselkedési problémák kezeléséről.
Az egyesület vezetése és a mentett, illetve saját kutyák kiképzése mellett korlátozott szabadidővel rendelkezem, ezért ritkán tudok rövid időn belül időpontot adni, de különleges esetekben bármi megoldható.